Återinvigning av Borntorpets spårcentral

Återinvigning av Borntorpets spårcentral

I förmiddags samlades en entusiastisk grupp på cirka 40 personer för återinvigningen av Borntorpets spårcentral vid elljusspåret i Skinnskattebergs kommun.

Motionsspåret har genomgått en imponerande förvandling för att främja gemenskap och utomhusaktiviteter. Den nya startplatsen, parkeringen, grillplatsen och väderskyddet representerar inte bara en infrastrukturell uppgradering utan symboliserar även en kollektiv satsning på hälsa och välbefinnande.

Investeringen är inriktad på invånarnas året-runt-hälsa och välbefinnande. Kommunen strävar efter att erbjuda möjligheter för motion, rekreation och gemenskap, och Borntorpets motionsspår är en nyckelkomponent i denna vision. Platsen blir central för motion, vandring, skidåkning och löpning, och under sommaren förvandlas skidspåret till ett löparspår med belysning för användning även under mörka timmar.

Borntorpets spårcentral blir även startpunkten för den populära Bruksleden, vilket ytterligare ökar attraktiviteten för naturentusiaster. Projektets framåtanda har varit avgörande, inte bara för att flytta skidspåret utan även för att ta hänsyn till önskemål från flera intressenter. Platsen kommer att vara en viktig resurs för motion, gemenskap och glädje på Borntorpets motionsspår, vinter som sommar.

Ett stort tack till alla närvarande!