7 februari 19.00. Malin Foxdal Trio, Kulturhuset Korpen

7 februari 19.00. Malin Foxdal Trio, Kulturhuset Korpen

7 februari 19.00. Malin Foxdal Trio, Kulturhuset Korpen

Efter en höst på Dalateatern med Sweet Hollow, med därpå följande turné, kommer nu Malin Foxdal Trio med musiken som är skriven till pjäsen, framförd med berättelser och reflektioner från pjäsen.
Swede Hollow i sammandrag: Sverige 1917. Första världskriget pågår och svälten är så stor att det utbryter hungerstrejker och protestmarscher i hela landet. I spetsen går kvinnorna. I mer än två decennier har de kämpat för sin rösträtt och nu är allt på randen till genombrott. Elvira är i tjugoårsåldern, inflyttad från Dalarna till Stockholm. Hon möter sin själsfrände Ewald; poeten och sångaren, med ett brinnande politiskt engagemang. Tillsammans kämpar de för ett mer jämlikt samhälle, men efter upprepade arresteringar bestämmer sig Ewald för att emigrera. Framtiden finns i Amerika! Där råder yttrandefrihet och religionsfrihet, där är var man sin egen lyckas smed.

Tjugo år senare, 1940, återberättar Elvira sin historia. Hur hon reste i Ewalds fotspår och hamnade i Swede Hollow i St Paul, Minnesota. Där stod svenskar längst ned på samhällsstegen. Svenskar är dumma, smutsiga, lata, har konstiga traditioner och är mindre vita än andra européer.?

Vad händer med en människa som möts av fördomar? En historia om när svenskarna befann sig på andra sidan, när vi var dom.

Medverkande:
Malin Foxdal, sång, Emma Reid, violin & Magnus Zetterlund, mandola och gitarr

Biljetter: Janssons el 0222-104 60 eller vid Korpen under kvällen.
Entré 150 kr. Medlemmar i Kultera 100 kr.

Arr: Kultera med stöd av Ett Kulturliv För Alla, Skinnskattebergs kommun och Västmanlandsmusiken