En vädjan från Vårdcentralen i Skinnskatteberg

Vi vill förmedla en vädjan från vårdcentralen i Skinnskatteberg.
På grund av den rådande pandemin och nu även arbetet med att förbereda samt påbörja vaccination mot Covid-19, har det skapats ett ansträngt läge för vårdcentralen i Skinnskatteberg.
Vårdpersonalen arbetar för fullt med att fortsätta ge god vård till den som behöver det, men det tillkommer nu en ökad arbetsbörda p.g.a pandemin. Just nu pågår dessutom vaccination mot Covid-19 i de högst prioriterade grupperna och dessa grupper är:
  • Äldre och sköra
  • LSS
  • Personer med Hemtjänst eller Hemsjukvård
 Om du har funderingar kring varför uppdelningar och prioriteringar av grupper ser ut som de gör, kan du läsa mer om detta i Folkhälsomyndighetens vaccinationsplan mot Covid-19 som finns att läsa via deras hemsida: www.folkhalsomyndigheten.se
Med tanke på det ansträngda läget, vädjar nu vårdcentralen alla invånare i Skinnskattebergs kommun att verkligen bidra till att smittspridningen inte förvärras. Snälla, fortsätt håll i, håll ut och håll avstånd.
Utöver det du kan göra som invånare i Skinnskattebergs kommun för att bidra till en minskad smittspridning, så kan du även underlätta för din vårdcentral genom att kontakta rätt kanal för dina frågor:
  • Har du frågor eller vill boka test/antikroppstest av Covid -19 kan du hitta information kring detta, samt boka tid genom att logga in på www.1177.se.
    Saknar du e-legitimation ring 1177 och välj knappval 1.
  • Vill du veta mer om den vaccinationsplan mot Covid-19 som finns, finner du mera information kring denna på Folkhälsomyndighetens hemsida:
    www.folkhalsomyndigheten.se
  • Vid frågor om annan vård samt andra sjukdoms-problem, skall du såklart som vanligt alltid kontakta din vårdcentral.
Skinnskattebergs vårdcentral vill rikta ett stort tack till er alla som kämpar på, håller i, håller ut och håller avstånd!