Mat i skola

Skinnskattebergs skolkök

I skolrestaurangen serveras lunch bestående av två rätter, varav en vegetarisk. Till det finns alltid vatten och ekologisk mellanmjölk, hårt bröd, matfett samt en riklig salladsbuffé med säsongsanpassade rotfrukter, grönsaker och frukter samt två olika dressingar.

I skolrestaurangen får du en lunch som oftast är lagad från grunden. Vi använder ett kostdataprogram som talar om att det eleverna äter är näringsriktigt enligt kostcirkeln. Vi strävar efter att öka användningen av säsongsanpassade, ekologiska och kravodlade livsmedel. Vi använder oss av svenska närproducerade magra köttråvaror, såsom chark, fågel och kött. Fisken vi serverar är MSC-märkt* vilket betyder att den är fångad i hållbara vatten.

Behöver ditt barn specialkost behöver du som vårdnadshavare fylla i en ansökan samt komplettera med ett intyg som ska styrkas endera från läkare, dietist eller specialistsköterska , alternativt ett utdrag ur barnets journal som visar den fastställda diagnosen. Här finner du blanketten gällande specialkost.

*Marine Stewardship Council