Aktiviteter, stöd och frivilligverksamhet

Skinnskattebergs Kommun erbjuder olika former av stöd exempelvis anhörigstöd, väntjänst, aktiviteter för alla som är +65. Vi jobbar även med en Frivilligverksamhet.

Anhörigstöd

Genom anhörigstöd kan;

  • Du få enskilda samtal
  • Du delta i anhörigträffar
  • vi berätta om det stöd och hjälp som finns.
  • vi vägleda till olika kontakter.

Frivilligverksamhet

Till dig som vill hjälpa till att ordna med aktiviteter för våra boende. Du håller i, eller hjälper till vid aktiviteter som ordnas i Hemgårdens gemensamma lokal. Det kan tex vara vid uppträdanden, bakning, plantering av blommor, utomhusvistelse i grupp med våra boenden mm. Kanske har du ett eget intresse som du gärna delar med dig av? Vill du bli en av våra frivilliga? Hör av dig till Pia Wilhelmsson så berättar jag mer!

Väntjänst

Väntjänst är ideellt arbete där Du hjälper äldre med allt ifrån att handla, gå till frisören, åka till läkaren eller som sällskap på promenad eller i hemmet. Kontakta Pia Wilhelmsson, så får du veta mer.

 Aktiviteter

Du som är +65 är välkommen att delta i våra aktiviteter som ordnas för våra boende i våra gemensamma lokaler på Hemgården. Det kan tex vara sittgymnastik eller bingospel. Vill du delta? Hör av dig till Pia Wilhelmsson så berättar jag mer!