Aktiviteter, stöd och frivilligverksamhet

Skinnskattebergs Kommun erbjuder olika former av stöd exempelvis anhörigstöd, väntjänst, aktiviteter för alla som är +65. Vi jobbar även med en Frivilligverksamhet.

Anhörigstöd

Genom anhörigstöd kan;

  • Du få hembesök
  • Du få enskilda samtal
  • Du delta i anhörigträffar
  • vi berätta om det stöd och hjälp som finns.
  • vi vägleda till olika kontakter.

Program för anhörigträffar våren 2023

När: Tisdagar kl 13-15
Var: St Davidsgården

Syftet med detta möte är att starta upp ett nätverk för er anhöriga i vår kommun. Att sprida kunskap, och ge en möjlighet för er anhöriga att utbyta erfarenheter och tankar med varandra. Vårt mål är att vi tillsammans kan förbättra samarbetet och få större möjligheter att tillsammans bygga upp ett mer delaktigt och meningsfullt liv för den enskilde och därmed en större trygghet för er anhöriga. Träffarna är kostnadsfria.

21 mars:  Välkommen till en anhörigträff med guldkant där du får möjlighet till återhämtning, inspiration och samvaro med andra anhörig vårdare. Under våren kommer vi ha gemensamma aktiviteter, fikabjudning och mingel.

28 mars: Diakonen berättar om hennes roll.
Anhörigkonsulten berättar om hennes roll. Fika

11 april:  Tandvård för äldre. Fika.

25 april:  Biståndshandläggarens roll. Helena Cederberg kommer och berättar. Fika.

9 maj: Carina Sandvik från Fagersta kommer och berättar om Demens. Fika.

23 maj: Erica Benzler från Biblioteket. Avslutning och utvärdering. Fika.

Frivilligverksamhet

Till dig som vill hjälpa till att ordna med aktiviteter för våra boende. Du håller i, eller hjälper till vid aktiviteter som ordnas i Hemgårdens gemensamma lokal. Det kan tex vara vid uppträdanden, bakning, plantering av blommor, utomhusvistelse i grupp med våra boenden mm. Kanske har du ett eget intresse som du gärna delar med dig av? Vill du bli en av våra frivilliga? Hör av dig till Pia Wilhelmsson så berättar jag mer!

Väntjänst

Väntjänst är ideellt arbete där Du hjälper äldre med allt ifrån att handla, gå till frisören, åka till läkaren eller som sällskap på promenad eller i hemmet. Kontakta Anhörigkonsulenten Pia Laurell, så får du veta mer.

 Aktiviteter

Du som är +65 är välkommen att delta i våra aktiviteter som ordnas för våra boende i våra gemensamma lokaler på Hemgården. Det kan tex vara sittgymnastik eller bingospel. Vill du delta? Hör av dig till Pia Wilhelmsson så berättar jag mer!