Surfa Privat

Under vissa omständigheter kanske du inte vill att ditt besök på vår webbsida syns eller sparas i din webbläsare, till exempel om det finns flera som har tillgång till din dator, mobil eler liknande. Nedan finns lite olika saker som vi på Skinnskattebergs kommun berättar för att underlätta för dig. Vissa saker måste du dock själv göra.

Rensa din webbläsarhistorik
Dina besök på olika webbsidor lagras i webbläsaren. För att dölja vilka webbsidor du har besökt kan du rensa bort information/historik, lagrade sidor med mera i din webbläsare.
Viktigt att tänka på är att det efter en rensning finns möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.

Privat Surfing
I många nya webbläsare är det möjligt att surfa dolt genom att öppna ett nytt fönster för privat surfning. Om du använder privat surfning behöver du inte rensa enligt ovan. I Internet Explorer, Microsoft Edge och Mozilla Firefox öppnar du enkelt ett nytt privat fönster genom att trycka ner tangenterna Ctrl+Shift+P samtidigt. I Google Chrome och Opera använder du tangenterna Ctrl+Shift+N. Med Safari klickar du på symbolen som ser ut som ett kugghjul i webbläsarens övre högra hörn och välj “Privat surfning.”

För mer information
Mottagningssekreterare på telefonnummer 0222-51 56 25,
E-mail: ifo@skinnskatteberg.se