Barn och ungdom

Sagostunder

I samarbete med Familjecentralen Stacken har biblioteket sagostunder på Stacken. För kommande sagostunder, följ oss på Facebook eller titta i kommunens evenemangskalender.

Temapåsar

Har du ditt barn på någon av förskolorna? Då har du möjlighet att låna hem bokpåsar med olika teman. Fler olika temapåsar finns att låna på biblioteket.

Äppelhyllan

Alla behöver böcker, men alla böcker passar inte alla. I äppelhyllan hittar du böcker för och om barn med funktionsnedsättning.

Lätt att läsa

Alla lättlästa böcker i biblioteket är markerade med LL. Lättlästa skönlitterära romaner hittar du på en särskild hylla i biblioteket. De lättlästa böckerna är skrivna med korta meningar och kapitel. De är skrivna med ett vardagligt språk och svåra ord förklaras alltid.

Kan du fler språk än svenska?

På biblioteket har vi böcker på många språk. Vi har böcker med samma titel, men på olika språk. Om du saknar böcker på något språk kan vi hjälpa dig att låna dem från ett annat bibliotek.

Skinnskattebergs kommun är en del av finskt förvaltningsområde. Vi har många böcker på finska och även något vi kallar för tvillingböcker där texten är på både svenska och finska.