E-böcker och ljudböcker

E-böcker & Ljudböcker

Det har byggts en ny portal för lån av e-böcker och ljudböcker i Västmanlands län.

Den nya portalen hittar ni på den här länken: http://vastmanland.elib.se/

Det krävs ett lånekortsnummer och en PIN-kod för att kunna låna i den nya portalen. Ring till oss på biblioteket så ordnar vi det åt dig, bibliotekets lånedisknummer 0222-51 56 00.

E-böcker är böcker som kan läsas på en dator, mobiltelefon, surfplatta eller i en läsplatta. Det är lättast och minst ansträngande att läsa en e-bok på en läsplatta eftersom det inte finns någon bakgrundsstrålning från läsplattan. Läsplattor finns för hemlån på biblioteket.

Ljudböcker är böcker att lyssna till och det gör man enklast via telefon eller surfplatta, men precis som med e-böcker kan ljudböcker även laddas ner till dator.

För att läsa digitala böcker på en dator eller läsplatta krävs en installation av gratisprogrammet Adobe Digital Editions. Via det programmet kan man sedan läsa boken direkt i en datorn eller ladda upp boken till en läsplatta.

För mobil och surfplatta finns appen Biblio. Appen finns att ladda hem gratis via Appstore (iPhone) eller Play Butiken (Android). Via länkarna får du information och instruktioner om hur du kan läsa och lyssna på digitala böcker.

Läs mer om e-böcker

Läs mer om strömmande ljudböcker

Fråga gärna någon på biblioteket om du behöver hjälp med att komma igång!