Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Skinnskatteberg
Skinnskatteberg
Historik
Suomeksi
Sök
  • Barn och utbildning
  • Stöd och omsorg
  • Bygga, bo och miljö
  • Göra och uppleva
  • Infrastruktur
  • Näringsliv
  • Kommun och demokrati
    • Barn och utbildning
    • Stöd och omsorg
    • Bygga, bo och miljö
      • Blanketter bygga, bo och miljö
      • Bostäder
      • Bygglov
      • Översiktsplan
      • Detaljplan
      • Hälsoskydd
      • Livsmedel
        • Branschriktlinjer
        • Dricksvattenanläggning
        • Egenkontroll
        • HACCP
        • Matförgiftning
        • Riskklassning av livsmedelsanläggningar
        • Starta livsmedelsverksamhet
      • Miljöskydd
      • Natur
      • Tobak och Alkohol
      • Eldning - trädgårdsavfall
    • Göra och uppleva
    • Infrastruktur
    • Näringsliv
    • Kommun och demokrati
Suomeksi
Historik
  1. Hem
  2. Bygga, bo och miljö
  3. Livsmedel
  4. HACCP
  • Blanketter bygga, bo och miljö
  • Bostäder
    • Andra hyresvärdar än kommunen
    • Avfall
      • Återbruket
      • Återvinningsstationer
      • Slamtömmning
      • Taxor
    • Bostadsanpassningsbidrag
    • Energi- och klimatrådgivning
    • Felanmälan
    • Flyttanmälan Skatteverket
    • Kommunens lediga lägenheter
    • Lediga tomter
    • Parkeringstillstånd för rörelsehindrade
    • Vanliga frågor hyreslägenheter
  • Bygglov
    • Altan
    • Attefallshus
    • Blanketter och exempel på bygglovshandlingar
    • Bygglovsritningar
    • Eldstad
    • Fettavskiljare
    • Friggebod
    • Färdigställandeskydd
    • Förhandsbesked
    • Garage eller förråd
    • Kontrollansvarig
    • Kontrollplan
    • Lov för ändrad användning
    • Marklov
    • Murar, plank och skärmtak
    • Nybyggnad av enbostadshus
      • Energiberäkning
    • Nätstation och transformatorstation
    • Rivningslov
    • Strandskydd
    • Tillbyggnad
    • Tidsbegränsat bygglov
  • Översiktsplan
  • Detaljplan
    • Befintliga detaljplaner
  • Hälsoskydd
    • Buller
    • Djur inom bebyggelse
    • Hygienisk verksamhet
    • Inomhustemperaturer
    • Receptfria läkemedel
    • Radon
    • Skolor och förskolor
    • Tillfälligt boende
  • Livsmedel
    • Branschriktlinjer
    • Dricksvattenanläggning
    • Egenkontroll
    • HACCP
    • Matförgiftning
    • Riskklassning av livsmedelsanläggningar
    • Starta livsmedelsverksamhet
  • Miljöskydd
    • Får jag tvätta bilen hemma?
    • Cisterner
    • Miljöfarlig verksamhet
    • Värmepump
  • Natur
    • Invasiva arter
    • Kalkning
    • LONA
    • Strandskydd
  • Tobak och Alkohol
    • Serveringstillstånd
    • Tobak
  • Eldning - trädgårdsavfall

HACCP

  • Skriv ut

I korthet
HACCP är ett system som identifierar, bedömer och kontrollerar faror som är viktiga för livsmedelssäkerheten. Systemet utvecklades i slutet av 1950-talet för att säkerställa att bemannade rymdfärder inte skulle äventyras av dåliga livsmedel. HACCP står för: Hazard Analysis and Critical Control Points eller “Faroanalys och Kritiska styrpunkter” på svenska.

Metodiken med HACCP bygger på sju principer: Faroanalys, identifiering av kritiska styrpunkter, fastställande av kritiska gränser, fastställande av övervakningsrutiner, fastställande av korrigerande åtgärder, fastställande av verifieringsrutiner samt fastställande av dokumentationsrutiner.

Livsmedelsföretagare ska se till att de som ansvarar för utveckling och underhåll av HACCP-planen har adekvat utbildning i tillämpningen av HACCP-principerna.
Mer om HACCP kan du läsa på Livsmedelsverkets hemsida.

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på LinkedIn
  • Share with e-mail

    Dela med e-post

    https://www.skinnskatteberg.se/bygga-bo-och-miljo/livsmedel/haccp/
  • Senast uppdaterad: 14 februari 2022 kl. 11:57
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på LinkedIn
  • Share with e-mail

    Dela med e-post

    https://www.skinnskatteberg.se/bygga-bo-och-miljo/livsmedel/haccp/
  • Senast uppdaterad: 14 februari 2022 kl. 11:57

Kontakt

Skinnskattebergs kommun
Box 101, 739 22 Skinnskatteberg
kommun@skinnskatteberg.se
0222–51 55 00

Besöksadress: Kommunhuset, Kyrkvägen 7

Andra kontaktuppgifter
Anslagstavla

Organisationsnummer: 212000-2023
Koordinater WGS84: Lat N 59° 49′ 48″ Lon E 15°

Öppettider

Öppettider kommunhus:

Måndag, onsdag och torsdag:
08:00-16:00, lunchstängt 12:00-13:00

Tisdag och fredag
08:00-12:00

 

Följ oss på Facebook

RSS

Information

Lediga jobb
Timecare planering 
Timecare pool
Ekonomiskt bistånd
GDPR
Tillgänglighetsredogörelse

.f

×

Historik

Här kan du bokmärka de sidor du ofta besöker för att snabbt hitta tillbaka till dem. Klicka på knappnålen för att bokmärka sidan.

X